Για τα «ρεπορτάζ» της Bild

Στους ανώνυμους «ρεπόρτερ» των ιστοσελίδων lifo.gr ( «.. αυτό το άθλιο σκίτσο ελληνικής εφημερίδας…») και iefimerida.gr ( «η Bild εξαπολύει – εντελώς δικαιολογημένη- επίθεση..») που έσπευσαν αντικειμενικά να (ανα)μεταδώσουν την… είδηση, απαντώ με άρθρο της σημερινής έγκριτης Bild (26, Juni 2015) που βρίσκεται παραπλεύρως του σχολιασμού της «άθλιας» και «αδικαιολόγητης» γελοιογραφίας μου.

Bild2606aJJ

Επίσης τους επισυνάπτω την απάντησή μου για την γελοιογραφία στην Bild που δεν έτυχε να αναπαράγουν στο ρεπορτάζ τους.

«Απάντηση στην Bild

Υπάρχει μια συνήθεια σε κάποιες γερμανικές εφημερίδες να διαβάζουν τις ελληνικές γελοιογραφίες ανάποδα. Οι γελοιογράφοι προφανώς δεν είναι ενάντια στα θύματα της βίας και των προκαταλήψεων (τότε οι Εβραίοι – σήμερα οι Έλληνες), αλλά ενάντια στους θύτες. Τότε οι θύτες ήταν οι Ναζί, σήμερα η γερμανική πολιτική της λιτότητας. Τότε οι Ναζί έλεγαν ότι «για όλα φταίνε οι Εβραίοι», σήμερα κάποια ΜΜΕ, όπως η Bild, λένε ότι «όλοι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες».

Σήμερα, στις γελοιογραφίες πολλών Ελλήνων σκιτσογράφων, γίνεται ο παραλληλισμός με το οδυνηρό και μαρτυρικό παρελθόν (διά της υπερβολής), διότι, όταν δεν υπάρχει η μνήμη και οι λαοί δεν διδάσκονται από την Ιστορία, μπορούν πολύ εύκολα να επαναληφθούν τα ίδια λάθη.

Πολλοί Έλληνες συνταξιούχοι έζησαν στα νιάτα τους τη ναζιστική κατοχή και σήμερα ξαναζούν τις γερμανικές πολιτικές λιτότητας, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε συνταξιούχους στο όριο της φτώχειας ή και κάτω από αυτό, χωρίς φάρμακα, χωρίς αξιοπρέπεια.
Η υπογεννητικότητα σήμερα στην Ελλάδα έχει το ανάλογό της μόνο στα χρόνια της ναζιστικής κατοχής. Τι δεν καταλαβαίνει η Bild;

Εκτός αν θέλει να επιβληθεί και ένα μνημόνιο στο χιούμορ, ώστε στην Ελλάδα να υποχρεωθούμε να σκεφτόμαστε τον εαυτό μας με τον τρόπο που μας βλέπουν εκείνοι»

Soloup

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s