«Αϊβαλί»/ Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας- Πέμπτη 29/10/2015, 18:00

375

Το graphic novel πίσω από το ‘Αϊβαλί’

Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18:00 στην αίθουσα Πολυμέσων του ΙΑΚΑ ο δημιουργός κόμικς Soloup, θα μιλήσει με θέμα Το graphic novel πίσω από το ‘Αϊβαλί’. Επίπεδα ανάγνωσης και σημειολογικά κλειδιά.

Περίληψη

To graphic novel «Αϊβαλί» του Soloup (εκδόσεις «Κέδρος», Νοε. 2014) στον σχεδόν ένα χρόνο κυκλοφορίας του έχει διεγείρει το ενδιαφέρον τόσο του αναγνωστικού κοινού όσο και επιμέρους επιστημονικών θεματικών μέσω διαφορετικών επιπέδων προσέγγισης: για τη χρήση κλασσικών κειμένων λογοτεχνίας, τη νεότερη ιστορία, το Μικρασιατικό προσφυγικό τραύμα, την σύγχρονη διεθνή πολιτική και διπλωματία, την θέση του ατόμου και των κοινωνιών απέναντι σε θέματα θρησκευτικού και εθνικού φανατισμού, την αφήγηση στην Τέχνη, την ελευθερία της έκφρασης, τα πνευματικά δικαιώματα, τα ίδια τα κόμικς.

Στην παρούσα εισήγηση γίνεται η προσέγγιση αυτών των θεματικών επιπέδων στη γλώσσα των graphic novels όπως επίσης και η ιχνηλάτηση των πολλαπλών αφηγήσεων μέσα από συγκεκριμένα σημειολογικά κλειδιά και έντεχνα αντιδάνεια από τον κινηματογράφο, τη μουσική, το θέατρο, τη λογοτεχνία.

http://www.ha.uth.gr/index.php?page=events-search.display&a=375

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s