Το «Αϊβαλί» ταξιδεύει στην Αλεξανδρούπολη. 7-25 Μαϊου 2016

1234-1461751221

Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης με την υποστήριξη της ΠΑΜΘ Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και του Συνδέσμου Φιλολόγων Έβρου διοργανώνει την έκθεση «Το Αϊβαλί ταξιδεύει στην Αλεξανδρούπολη» στο κτίριο του Νομαρχείου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 7 Μαϊου στις 20:30.

Διάρκεια έκθεσης: 7-25 Μαΐου, ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρακευή, 9 π.μ.-2 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη.

Ένα χρόνο μετά τη σημαντική έκθεση: «Αϊβαλί, ένα ταξίδι στο χρόνο» στο Μουσείο Μπενάκη, και μια επιτυχημένη διαδρομή με σταθμούς στη Λέσβο, τα Χανιά, τη Λάρισα, την Πάτρα, τα Ιωάννινα, την Κέρκυρα, η Αλεξανδρούπολη φιλοξενεί την έκθεση «Αϊβαλί», που πραγματοποιείται με αφορμή την κυκλοφορία του ομώνυμου graphic novel του Soloup από τις εκδόσεις Κέδρος.

Παρουσιάζονται εικόνες, πρωτότυπα σχέδια και προσχέδια από το Αϊβαλί, επιμέρους θεματικές ενότητες για τον τρόπο κατασκευής και αφήγησης της ιστορίας με τη μορφή comics, όπως και τη χρήση πηγών (cartpostal, παλιές φωτογραφίες, στολές, πλοία κλπ.) κατά τη σχεδίαση.

Η έκθεση συμπληρώνεται από σπάνιες φωτογραφίες και αρχειακό υλικό που προέκυψε κατά την έρευνα. Ένα ταξίδι στο χρόνο. Η Μικρασιατική καταστροφή και η Συνθήκη της Λοζάνης με τη ματιά της τρίτης και τέταρτης γενιάς προσφύγων.

Εγκαίνια έκθεσης Σάββατο 7 Μαΐου 2016, 8:30 μ.μ.

Για την έκθεση θα μιλήσουν ο Νίκος Καμπασελέ, ζωγραφός, υπεύθυνος εργαστηρίου κόμικς ΕΜΘ και ο δημιουργός του «Αϊβαλί», Αντώνης Νικολόπουλος (Soloup).

Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με τον Χρήστο Χατζόπουλο (ούτι) και τη Σοφία Χατζοπούλου (κανονάκι).

Με αφορμή την έκθεση θα πραγματοποιηθούν:

Προβολή της ταινίας Ξενιτεμένη αγάπη Sevdanın Göçü την Παρασκευή 6 Μαϊου στις 9:00 μ.μ. στο ΕΜΘ σε σκηνοθεσία της Κομοτηναίας Μπουδούρ Μουμίν Πελήν. Μοντάζ – Εικόνα – Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λεοντίου Νταρίδης, Σενάριο: Χασάν Ογλού Μουσγάν.
Πρωταγωνιστές: Μπουδούρ Μουμίν Τζιχάν, Νιλουφέρ Αρίφ. Παραγωγός: Μπουδούρ Μουμίν Τζεγκίς. Μουσική: Χρήστος Χατζόπουλος,

Ένα τρυφερό ταξίδι σε εποχές, με χρώματα και μελωδίες, με μια αγάπη πέρα από μίση, σύνορα, φυλές και θρησκείες, με μια αγάπη που έμεινε στο χρόνο. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε Μαρώνεια και Τένεδο.

Εργαστήριο με τον Soloup την Κυριακή 8 Μαΐου στο κτίριο του Νομαρχείου
Οργανωμένες επισκέψεις-ξεναγήσεις σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.

Το «Αϊβαλί» έχει τιμηθεί με το «Βραβείο καλύτερου κόμικς της χρονιάς» και το «Βραβείο καλύτερου σεναρίου» στα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς (comicdom.con 2015), ενώ κυκλοφορεί ήδη στα Γαλλικά (εκδ. Steinkis) και στα Τουρκικά (εκδ. Istos).

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s