Το graphic novel «Αϊβαλί» του Soloup στο Βέλγιο, τη Γαλλία και την Τουρκία. Πηγή: www.lifo.gr

Capture_3

φ

Το graphicnovel «Αϊβαλί» (εκδόσεις Κέδρος) στην τρίτη του πλέον έκδοση και έχοντας ήδη διανύσει πολλά χιλιόμετρα μέσα από μια σειρά εκθέσεων και παρουσιάσεων σε όλη την Ελλάδα ( Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Μυτιλήνη, Χανιά, Βόλο, Λάρισα, Πάτρα, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Ρέθυμνο, Σητεία, Ηράκλειο, Αλεξανδρούπολη…), ετοιμάζεται τώρα και για τα Ευρωπαϊκά του Ταξίδια.

Η αρχή έγινε τον Οκτώβριο του 2015 στην Ραβέννα της Ιταλίας με την παρουσίασή του στο «11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρεαλιστικών Κόμικς». Τώρα το ταξίδι συνεχίζεται στο Βέλγιο, την Γαλλία και την Τουρκία και θα διαρκέσει από τις 24 Μαΐου μέχρι και τις 19 Ιουνίου.
Συγκεκριμένα λοιπόν:

1) Βέλγιο
Βρυξέλλες, Τρίτη, 24 Μαΐου, ίδρυμα deBuren ( «Γείτονες»), ώρα:19:30-21:30

Το «Αϊβαλί» έχει προσκληθεί από το πολιτιστικό ίδρυμα deBuren («γείτονες») για ένα αφιέρωμα στην Ελληνική κρίση. Το πρώτο μέρος αναφέρεται στην Ελληνική κρίση μέσα από τη ματιά νέων Ελλήνων ποιητών ενώ το δεύτερο θα εστιάζεται στο graphicnoel «Αϊβαλί» και στους αντικατοπτρισμούς του στην νεότερη και σύγχρονη ιστορία .

(Σημ: Ο φλαμανδο-ολλανδικός οίκος deBuren («γείτονες») επικεντρώνεται κυρίως στον πολιτισμό των Κάτω Χωρών μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων και αφιερωμάτων σχετικά με τον πολιτισμό, την επιστήμη, την πολιτική και την κοινωνία στη Φλάνδρα, τις Κάτω Χώρες και την Ευρώπη. Είναι ένα μέρος όπου οι καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί και πολιτικοί έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τις σκέψεις τους.www.deburen.eu, , (για την εκδήλωση: http://deburen.eu/en/events/detail/my-homeland-is-a-low-cost-flight )

2) Γαλλία
Παρίσι, εκδόσεις Steinkis. Υπογραφές του graphicnovel από τον Soloup σε βιβλιοπωλεία:

Τετάρτη 25 Μαΐου, βιβλιοπωλείοBDNETNATION
ΟεκδοτικόςοίκοςSteinkisοοποίοςέχεικυκλοφορήσειτο «Αϊβαλί» σταΓαλλικάδιοργανώνειsigningsessionτουSoloupστοβιβλιοπωλείοBDNETNATION (36 BoulevarddeCharonne ) απότις 4 μέχριτις 7 τοαπόγευμα.

Πέμπτη 25 Μαίου, βιβλιοπωλείοLARUBRIQUEABULLES
Την επόμενη μέρα οι υπογραφές για το «Aivali» θα συνεχιστούν στο βιβλιοπωλείο LARUBRIQUEABULLES (110 BoulevardRichardLenoir) από τις 5 μέχρι τις 8 τι απόγευμα.

Παρίσι, 27- 28 Μαίου: Σαλόνι Βαλκανικού βιβλίου.

Το «Αϊβαλί» και ο Soloup προσκεκλημένοι στο φετινό SalondulivredesBalkans (65 ruedesGrandsMoulins) . Το Σάββατο 28 Μαίου συμμετοχή στο πάνελ «Ταξιδιωτικά σημειωματάρια» (“Lescarnesdesvoyage”) με παρουσίαση του Soloup για το «Αϊβαλί» («Μια Ιστορία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας») (περισσότερες πληροφορίες: http://livredesbalkans.eklablog.com/ )

3) Τουρκία
Κωνσταντινούπολη, 16 Ιουνίου: Παρουσίαση της τούρκικης έκδοσης «Ayvali» στο Ίδρυμα Ιστορίας (TarihVakfi)

Επίσημη πρώτη παρουσίαση του «Αϊβαλί» («Ayvali») στην Τουρκία από τις εκδόσεις «Istos» στο Ίδρυμα Ιστορίας (TarihVakfi). Για το graphicnovel θα μιλήσει ο ÖmerMadra (ακαδημαϊκός, συγγραφέας, δημοσιογράφος) και ο Soloup.

Αϊβαλίκ: 17-18 Ιουνίου.

Το «Αϊβαλί» επιστρέφει για πρώτη φορά στην πατρίδα του Ayvalik, προσκεκλημένο από το AIMA (AyvalıkinternationalMusicAcademy) και του AKSV (Ίδρυμα Πολιτισμού και Τέχνης Αϊβαλιού) οι οποίοι και διοργανώνουν την παρουσίαση.

(Να σημειώσουμε πως το «Αϊβαλί» που κυκλοφορεί στα τουρκικά από τις εκδόσεις «Istos», μετά τα εγκωμιαστικά σχόλια, τα πυκνά δημοσιεύματα στον τύπο της Τουρκίας, όπως και την καταγραφή του στην πρώτη θέση των Top 10 σε πωλήσεις πολλών βιβλιοπωλείων της Κωνσταντινούπολης, προχωρούν στην δεύτερη έκδοση)

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s