Ο «καιρός το Λαλείν»

aivspot1jjj

Κοντεύουν 2 χρόνια από την έκδοση του graphic novel «Αϊβαλί» από τις εκδόσεις Κέδρος. Δυο πολύ πυκνά χρόνια με τρομερές εκπλήξεις και εντάσεις, τόσο προς τα πάνω (που είναι και αυτές που προσπαθώ να κρατήσω), όσο και προς τα κάτω. Μια εμπειρία που επηρέασε και την δική μου ζωή σε βαθμό που ούτε καν φανταζόμουν.

Η αγάπη των αναγνωστών, η δική σας αγάπη για το «Αϊβαλί», υπήρξε πράγματι συγκινητική και με γέμισε (όμορφες) ευθύνες. Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Μυτιλήνη, Χανιά, Λάρισα, Βόλο, Πάτρα, Νέα Φιλαδέλφεια, Γιάννενα, Κέρκυρα, Καισαριανή, Ρέθυμνο, Σητεία, Ηράκλειο, Αλεξανδρούπολη… Αλλά και Ραβέννα, Παρίσι, Βρυξέλλες, Κωνσταντινούπολη, Αϊβαλίκ…

Οι προσκλήσεις για εκθέσεις (σε συνέχεια της μεγάλης έκθεσης στο μουσείο Μπενάκη) και για παρουσιάσεις ήταν και παραμένουν καταιγιστικές. Ήδη το «Αϊβαλί» έχει παραμείνει εκτεθειμένο σε όλη την Ελλάδα σε διαφορετικές εκθέσεις σε μουσεία, πινακοθήκες, βιβλιοθήκες (κι ένα θέατρο) συνολικά για πολύ περισσότερο από έναν χρόνο. Και με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές αποδώσεις, σεμινάρια, ημερίδες και εργαστήρια. Παρά την σχετική κοσμοφοβία που με κυριεύει, ελπίζω πως ανταποκρίθηκα στις περισσότερες προσκλήσεις, κερδίζοντας όμως ως αντίδωρο την ουσιαστική φιλία κι επαφή με πολλούς από εσάς.

Αυτά τα δύο χρόνια υπήρξαν συνειδητά ο «καιρός του Λαλείν» για το «Αϊβαλί». Οι προσωπικές μου αντοχές όμως φτάνουν σε ένα τέλος. Έχουν προγραμματιστεί, από πέρυσι ακόμα, δυο ακόμα μεγάλες εκθέσεις στην Ελλάδα (αλλά και μια πρόσκληση και πάλι από την Γαλλία για τον Νοέμβρη) : στην Καρδίτσα σε λίγες μέρες και αργότερα στην Θεσσαλονίκη. Στην πόλη δηλαδή απ’ όπου έγινε και η πρώτη παρουσίαση του graphic Novel στο Βυζαντινό μουσείο τον Νοέμβριο του 2014. Εκεί λοιπόν, στην Θεσσαλονίκη, έπειτα από δυο χρόνια εκθέσεων κι ενώ οι προσκλήσεις συνεχίζουν να έρχονται από παντού, νομίζω πως πρέπει να κλείσει αυτός ο υπέροχος κύκλος και να περάσω σταδιακά στον προσωπικό μου «καιρό του σιγάν». Τον χρόνο που ο καθένας πρέπει να μένει μόνος με τις σκέψεις του και τα σενάριά του. Ενίοτε με τα μολυβάκια και τις μουσικές του για να σκαρώσει τις επόμενες σελίδες που έχει στο μυαλό.

Αναμένοντας λοιπόν την εποχή του σιγάν, σας ευχαριστώ θερμά για τις όμορφες συγκινήσεις, την φιλία που κερδίσαμε με πολλούς από εσάς αλλά και την ουσιαστική επικοινωνία που είχαμε κι έχουμε μέσα από το «Αϊβαλί».

Soloup

Για τις εκδηλώσεις που σας ανέφερα, σύντομα θα υπάρξουν από τους διοργανωτές οι επίσημες ανακοινώσεις.

soloup_aivali_coverjj

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s